"Maliko geeft persoonlijke aandacht aan uw lichaam en geest"

 

 

Medical Taping Concept

De basis van Medical Taping Concept werd in de jaren zeventig gelegd in Japan en Korea. Hier werd destijds een tapemethode ontwikkeld vanuit de gedachte dat beweging en spieactiviteit essentieel zijn om de gezondheid te behouden of te herstellen. De achterliggende gedachte is, dat spieren niet alleen nodig zijn voor de beweging maar ook bepalend zijn voor bijvoorbeeld de bloed –en lymfcirculatie en de lichaamstemperatuur.

In het Medical Taping Concept wordt gebruik gemaakt van een elastische, katoenen tape met een anti-allegische lijmlaag. De lijmlaag is in een speciaal patroon aangebracht, zodat het materiaal ventileert. Daardoor wordt de tape goed tot zeer goed verdragen en kan langdurig van toepassing zijn.

De tape is in de lengte rekbaar en wordt dus ook in de lengte gebruikt. Doordat de lijmlaag de lichaamswarmte aanneemt en plakt de tape beter naarmate de tape op temperatuur komt.
De tape kan slechts één keer opgezet worden.

Door de tape met verschillende technieken toe te passen kunnen diverse weefsels op te onderscheiden manieren beïnvloed worden.

De tape wordt gebruikt bij bijvoorbeeld: hematomen, hypertoni, lymf afvoer bevordering, pijndemping, migraine.