"Maliko geeft persoonlijke aandacht aan uw lichaam en geest"

 

 

Voetreflex

De voetreflexologie is door dr.Fitzgerald (1878-1942) tot bloei gebracht in de Westerse wereld. Hij deed samen met dr. H. Bressler onderzoek naar het behandelen van organen via drukpunten op de voet. In de loop der tijd is de voetreflexologie onderzoek gedaan. Momenteel is de voetreflexologie weer in opgang.

Voeten zijn de spiegel van ons lichaam en ze vormen de basis van ons bestaan. De voeten zorgen voor evenwicht. Ga maar eens met je voeten in het natte gras lopen en ervaar wat je onder je voeten voelt.

Voeten worden vaak ondergewaardeerd, behalve als we gaan beseffen wat er in onze voeten allemaal gebeurd en wat je zelf ervaart wanneer je een voetmassage ondergaat of hebt ondergaan.

Drie belangrijke aspecten van voetreklexologie zijn: aandacht geven, aanrakingen, beïnvloeding van organen en orgaansystemen.

Een zeer belangrijk effect van de voetreflexmassage is ontspanning.
Je werkt bij voetreflexologie met energiebanen. De stress die we in deze wereld kennen en ervaren kan in de energiebanen blokkades geven. Met een voetreflex behandeling breng je de aandacht van je hoofd die vol met stress zit weer naar je voeten. De energie stroomt weer naar beneden en dat heeft weer invloed op ons gevoel.
Het lichaam wordt gestimuleerd tot herstel van evenwicht. Fysiologisch gezien wordt hierbij de parasympathicus geactiveerd, waardoor herstel optreedt.
Tijdens een massage kun je als cliënt gaan gapen en slaperig worden of rommelende darmen krijgen. Je weet dan dat de behandeling effect heeft.

Voor mensen die aan diabetes lijden is voetreflexologie een welkome vorm van therapie. Het is wetenschappelijk bewezen dat de bloedsuikerwaarde naar beneden gaat door de ontspanning. Dit komt omdat het parasympathicus wordt geactiveerd.